Ascultă acest episod aici, sau citește mai jos

Există multe cuvinte și expresii care ne împing către anxietate, dar care dintre ele este cel mai des folosit și cel mai distrugător? Hai să vedem următoarele scenarii.

De ce facem noi lucrurile pe care le facem, în viața de zi cu zi, în mod normal?

De exemplu, de ce mergi la lucru? Mai mult de 60% din oamenii de pe întreaga planetă au o părere negativă despre job, nu sunt satisfăcuți de acel loc.

Poate au colegi enervanți, poate presiunea este prea mare, poate lucrează cu clienți pe care nu îi agreează. Fiecare are motivele sale bine întemeiate de ce nu le place la job. Dacă ești ca mine și ca ei, atunci poate și tu simți negativ despre locul de muncă.

De ce mergi totuși la job? De ce faci ceva care nu îți place? Pentru că… TREBUIE. Nu-i așa? Asta ne spunem noi: TREBUIE să merg la job. Care e problema cu a observa astfel realitatea? Ce se întâmplă când spunem TREBUIE?

De exemplu, avem următorul scenariu: „TREBUIE să mă trezesc mâine la 5 dimineața să alerg”.

Ce simți? Oamenii răspund la scenariul acesta de obicei ca: “TREBUIE să fac sport, ca slăbesc 10 kilograme, ca să arat bine la nuntă.”

Dar nu asta era întrebarea. Întrebarea era: Ce simți? Emoție. Cum te simți în corp, când spui: “TREBUIE să mă trezesc la 5 dimineața pe frig și întuneric, să alerg?”

Probabil simți tensiune, umerii încordați și aplecați, o tensiune în corp, fața se contractă/contract, poate chiar ai o durere de cap inexplicabilă. ASTA simțim când spunem TREBUIE!

Îți place asta? Cu siguranță nu! De fiecare dată când îl aducem pe zeul Trebuie in viața noastră, simțim durere psihică cat si durere fizică. Atunci, ce putem face să nu ne mai distrugem fericirea și viața?

Distribuie episodul unei persoane dragi, care suferă de anxietate